Coaching

COACHING

coaching somhegyi dori bögre 510x530

MI AZ A COACHING?

Segítő-támogató beszélgetés. Hiszem, hogy minden egyes ember képes arra, hogy a saját erőforrásából megoldást találjon egy felmerült problémájára.

A coaching a jelen dilemmáját segíti egy szebb jövő felé vinni kérdések formájában, amire az ügyfél a saját muníciója és erőforrása alapján kezd el lépni. A brief coach ezen az úton segít, támogat. A brief coach nem mondja meg, mit csinálj. Tehát a coaching nem tanácsadás.

Sportot űző vagy bevállalós ügyfelek szeretik a sétáló coachingot választani, ahol természeti közegben, mozgásban lenni/maradni könnyebben tudnak beszélni dilemmáikról. Elfoglalt ügyfeleim online szeretnek csatlakozni, rendszerben mozgó ügyfeleim pedig belvárosi helyszínen a személyes találkozókat részesítik előnyben.

SPORT COACHING

Nagyjából 6 évvel ezelőtt kezdődött egy ritmikus gimnasztika verseny lelátóján, amikor két szülő nekem szegezte a kérdést, hogy foglalkozom-e sport coachinggal. A beszélgetést még több beszélgetés követte, azt mondtuk, hogy megpróbáljuk.

Így lett egy hányós versenyzőből magabiztos versenyző.   Azóta „megragadtam” a gyerekek között, mert nagyon szeretek velük együtt dolgozni. Két éve foglalkozom válogatotti szintű sportolók támogatásával is.

Hogy miért a ritmikus gimnasztika? Szülőként sok-sok éven keresztül megtapasztaltam, hogy mi támogatja legjobban egy sportoló felkészülését, így látom kívülről-belülről, kifordítva, mindenhogyan ezt a sportágat. Értem és érzem mi miért történik.

Miért érdekes még ez a „műfaj”?

Mert nemcsak a sportolóval, hanem a szülőkkel és az edzőkkel is együttműködöm, hiszen így lesz teljes a kép, ami a gyerekek fejlődését szolgálja.

Somhegyi Dóri coaching

VEZETŐI COACHING

A solution focus eszköztárával dolgozom, legfőképpen a mikroállítások elkötelezettjeként. Ez mit is jelent? Szeretem, amikor a meglévő teret is felhasználjuk a megoldás keresésben, legyen ez egy szék, egy maszkoló szalag darab vagy akár egy papírlap.

500-nál is több coaching beszélgetés van mögöttem, többek között felsővezetőkkel, középvezetőkkel dolgozom/dolgoztam együtt.  Vezetőként természetesen stratégiai témákat érintve is támogatom a hozzám fordulókat közszférában és versenyszférában egyaránt.

vállalati coaching somhegyi dóri voltmérő 510x440

VÁLLALATI COACHING (speciális belső programokat támogató coaching)

Tapasztalom, hogy nagyobb kedvvel és teljesítménnyel dolgoznak azok a kollégák, akik önkéntesen kérik egy coach támogatását az útjukon való haladásban. Szívesen dolgozom együtt olyan szervezetekkel, ahol a vállalati igényeken felül felismerik, hogy a kollégák milyen belső igényekkel rendelkeznek.

Azt is látom, hogy eredményesebben működnek azok a résztvevők egy vállalati belső programban (pl. belső vezetőképzés, többlépcsős tehetséggondozási program), ahol külsős coach támogatását kérik a személyes célképzés területén.

Olyan cégekkel és vállalatokkal dolgozom együtt szívesen, ahol a titoktartás kérdése nem kérdés a coaching folyamatot illetően.

Hol és mikor?

Budapesten ugyanúgy szeretek coaching folyamatban részt venni, mint az ország bármely pontján. Általánosságban flexibilis vagyok, kérlek írj a coaching@somhegyidori.hu mail címre vagy hívj a +36 30 274 2815 -os telefonszámon és egyeztetünk időpontot. Ha speciális kérdésed van, azt is felteheted .

Díjazás

Egy coaching ülés 1-1,5 órás időtartamot jelent, melynek díjazása egyéni ügyfeleknél 23.000 Ft, vezetőknél és vállalati ügyfeleknél pedig egyedi árajánlat alapján.

coaching@somhegyidori.hu